SILVESTROVSKÁ PEČENÁ KRŮTA

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA / 


Silvestrovské Menu.

INGREDIENCE: 1 středně velká krůta, sůl, 150 g slaniny, 200 g másla, 1/2 vývaru z masoxu nebo drůbežího bujónu.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou krůtu osolíme na povrchu i v břišní dutině, dáme na pekáč, prsíčka i stehna obložíme plátky slaniny (můžeme je slaninou i prošpikovat), přelijeme ji částí rozpuštěného másla, podlijeme vývarem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou, potíráme máslem a podléváme vodou. Krůtu dvakrát až třikrát obrátíme, aby se dozlatova opekla ze všech stran. Nezapomínáme mastit máslem. Pokud by se krůta pekla rychleji a maso nebylo ještě dostatečně propečené, musíme ji pokrýt alobalem, aby se křehká kůžička nepřipálila. Větší krůty pečeme asi 3 hodiny a nešetříme ani máslem, ani slaninou, neboť na nich záleží typická výborná chuť krůtího masa, které je jinak poměrně suché. Pečenou krůtu naporcujeme a podáváme přelitou vypečenou šťávou s brambory a broskvovým kompotem.
Pečená jablka jako příloha ke krůtě: 8 menších jablk, malá sklenička sterilovaného červeného zelí, 2 lžíce nastrouhaného křenu nebo, křenexu, 2 lžíce másla, šálek vývaru z kostky bujónu na podlití. Jablka vydlabeme, naplníme směsí pokrájeného zelí smíchaného s křenem, vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a přelijeme rozpuštěným máslem. Jablka můžeme péct i v pekáči společně s krůtou. Musíme dát však pozor, aby se nerozpekla příliš. Proto je připravujeme až ke konci pečení masa.



SILVESTROVSKÁ PEČENÁ KRŮTA SILVESTROVSKÁ PEČENÁ KRŮTA



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1353 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz